Vestre Bærum Håndballklubb

Vestre Bærum Håndballklubb

Cupseier til G2003!

Postet av Vestre Bærum Håndballklubb den 1. Mai 2018

CUPSEIER I GLASSCUP 2018 FOR G2003!

Glasscup arrangeres i Drammen, og inviterer ofte lag fra andre regioner enn region Øst. Dette var også gjeldende i år. Fra vår region var det kun VIF og oss som deltok. I løpet av cupen har vi fått møte lag vi aldri har spilt mot før, noe som alltid er spennende. Denne gangen var Nordbygda, Bjarg, Toten og Glassverket nye bekjentskaper. 

I forkant av turneringen anså vi oss selv som favoritt sammen med Reistad til å vinne cupen. Selv om alle lag spiller i ulike A-sluttspill, anser vi vår egen region som den sterkeste. Erfaringen tidligere viser at ofte mangler lag fra andre regioner tempo i spillet sitt, og har ofte bygget spillet rundt enkeltindivider. Dette ble også opplevelsen denne gangen. 

Alle turneringer lever sitt liv. Kamper skal spilles og gjennomføres med kvalitet. Generelt spiller man ofte bare en omgang, og uten mulighet for time-out. Dermed blir de fleste turneringer mer åpne enn man først antar. 

Dag 1 - lørdag - puljespill
Målsetningen var helt klar første dag - å vinne puljen. Med seier ville vi gå rett til kvartfinalen og ha første kamp kl 12 på søndag. 

Kamp 1 mot Nordbygda
Gutta våre går på banen med maksimal tenning, og regelrett totaldominerer kampbildet. Etter bare drøye 8 minutter leder vi hele 8-0. Det er tydelig nivåforskjell i alle ledd, og fysikken vår er også vesentlig sterkere. Vi ruller på hele laget, tester ut nye formasjoner og vinner komfortabelt 14-9. 

Kamp 2 mot Reistad
Dette anså vi som nøkkelkampen i vår gruppe. Siste gang vi møtte laget tapte vi med et mål. Dette var riktignok uten fullt mannskap fra vår side. Reistad trenes av tidligere landslagskaptein Glenn Solberg. Han har en del spennende profiler, og dyrker rullespill. Dette passer utrolig godt mot vår sterkeste forvarsformasjon 6-0. Kampen starter helt perfekt. Gutta vår klinker til i forsvar og vi løper inn 4 mål før Reistad forstår hva som treffer dem. Tull med sekretariatet (som varte i 3-4 minutter) gir Solberg anledning til å justere mannskapet sitt. Etter at kampen starter igjen, kommer Reistad mer inn i matchen. Vi følger hverandre utover i matchen, men vi slipper de aldri nærmere enn 2 mål. I klassisk VBHK-03 stil, avslutter vi kampen i et voldsomt tempo. Vi cruiser inn seieren til slutt med 19-16. 

Kamp 3 mot Bjarg
Vi hadde rukket å få med oss oppgjøret mellom Bjarg og Toten. En match der Toten til slutt vinner komfortabelt med 6 mål. Bjarg har spillere med god fysikk, men spiller svært individuelt. 
Kampen starter rufsete fra vår side. Vi taper de første tre duellene bakover og bommer på klare sjanser fremover. 1-3 i protokollen var status etter 5 minutter. Vi legger om Forsvaret til 5-1, og tar deretter kommando i matchen. Vi vinner duellene i forsvar og produserer godt angrepsspill. Vi vinner til slutt 15-12. 

Kamp 4 mot Toten
Toten er et lag som gjennomgående satser på motbevegelse fra strekspiller. Både i ankomst og etablert angrepsspill satser sidebackene inn i banen og truer med skudd. Samtidig rykker strek inn mellom 1 og 2. Det var dette spillet de parkerte Bjarg med. For å stoppe dette spillet valgte vi en offensiv forsvarsvariant. Med både fore-chekking i deres ankomst og høye 2ere, ønsket vi å nøytralisere hovedtrekket deres. Vi kunne knapt truffet bedre på strategien. Etter 15 minutter stod det 10-1 i protokollen. 13-3 i sluttresultat. Kun en meget god keeper hos Toten reddet de fra å tape med 20 mål. 

Dag 1 endte opp som puljevinner. 8 poeng og målforskjell på 61-40. 

Dag 2 - Finalespill
Det var en litt småsliten VBHK-gjeng som kom til Drammenshallen søndag til lunch. Flere kropper bar preg av 4 kamper dagen før så det var knyttet litt spenning til hvordan finaledagen skulle utfolde seg. 

Kvartfinale
Overraskende for oss klarte Nordbygda å slå Strømm i sin 8-delsfinale. Vi var sikre på at Strømm ville vinne denne kampen enkelt. Dermed skulle vi åpne dag 2 som dag 1. 
Det er selvsagt enkelt å undervurdere et lag, men det var ikke et tema for oss. Vi startet i tilsvarende tempo som dagen før, og hadde i realiteten saget av grenen etter bare 5 minutter. Da ledet vi 5-0, og vi merket at Nordbygda hadde gitt opp. Hele laget vårt ble disponert og vi kontrollerte på nytt inn en enkel seier 17-9. 

Semifinale
Glassverket har en meget spennende spillertype på Venstreback. En fotrapp og fintesterk spiller. God vurderingsevne og aggressiv på mål. Også i denne kampen hadde vi bestemt oss for offensivt forsvar. Spillet satt godt fra start, og vi ledet 3-1 etter noen minutter. Så starter en lang rekke med uheldig avslutninger fra vår side. Vi har 4-5 stangskudd, pluss flere gode redninger av en meget god keeper. Glassverket utnytter dette maksimalt og rykker fra oss. Når det står igjen 10 minutter leder de 8-5. Vi legger om forsvaret og rokkerer på spillere fremover. Dette snur kampbildet totalt, og vi avslutter kampen med å vinne 6-1 siste del. På tavla står det 11-9 når sluttsignalet går. 

Finale
Ikke uventet skal vi møte Reistad i finalen. Laget vi anså som vår sterkeste motstander før turneringen. 
I Garderoben legger vi en enkel strategi. Flatt 6-0 forsvar og vinne dueller på 2er posisjon. Høyt tempo og løpe de i senk. 
Kampen starter godt. Vi får en tidlig ledelse, og forsvaret sitter. Reistad gjør noen (planlagte) grep, og kommer inn i matchen. Vi kontrer direkte og legger om Forsvaret til 5-1. Omleggingen betaler seg umiddelbart, og vi reiser i fra. 10-5 står det i protokollen etter 12-13 minutter. Herfra og ut er det bare ett lag på banen. I en stappfull hall får publikum oppleve et VBHK som rundspiller Reistad etter alle kunstens regler. Vi styrer opp et kollektivt samspill som Reistad ikke er i stand til å løse. Vi disponerer alle våre spillere, og knuser til slutt Reistad med 20-12. Vår beste prestasjon i turneringen kommer i Finalen. 

Oppsummering
Uten tvil har vi hatt en meget god opplevelse. Selv om vi var favoritter til å vinne turneringen, har vi måttet ta frem vårt ytterste for nå målet. Vi har fått testet ut noen nye offensive varianter, og vi har rullet godt på spillerplasser. Selv om troppen vår ikke er stor, er det høy kvalitet på alle spillerne. Gjennom rokkeringer på spillerplasser oppnår vi flere spilldimensjoner. Dette er vanskelig å stå i mot som motstander. Utvilsomt har vi kanskje et av Norges sterkeste forsvar, men vi nærmer oss også toppen på kollektiv samhandling. Finalen isolert sett illustrerer det kollektive ved at 7 av 8 spillere er på scoringslisten, og toppscoreren har «bare» 5 mål. Det lages mål fra alle posisjoner og etter minst 5-6 ulike systembearbeidinger. Vi er selvsagt stolte og gleder oss masse til fortsettelsen. 

Til slutt ønsker vi å takke alle foreldrene som bidro sterkt med sin tilstedeværelse. Det er moro med lyd fra tribunen.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline